Szakmai hírek

Mostantól étkezési tyúktojással is pályázható a KMÉ-védjegy!

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a tojás kiválósági kritériumainak elkészülésével, már a 4. termékkört és a 20. termékkategóriát nyithatjuk meg!

Milyen tojással lehet pályázni?

Ebben az esetben kizárólag az engedélyezett tojáscsomagoló létesítményben végzett vizsgálattal, emberi fogyasztásra közvetlenül alkalmasnak minősített, A osztályba sorolt, tyúk madárfaj héjas tojásaival lehet a KMÉ-védjegyet megpályázni.

Mire kell figyelni?

A terméknek kötelezően meg kell felelnie a hatályos jogszabályi előírásoknak, a Speciális tanúsítási követelményekben meghatározott feltételeknek, beleértve az állatok tartására, a tojás csomagolására, jelölésére vonatkozó állatjóléti, technológiai higiéniai és jelölési feltételeknek.

A fenti, kötelezően teljesítendő előírásokon túlmenően meg kell felelnie a választható elem kategóriákban felsorolt pontok közül legalább egy-egynek.

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Friss húsok termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek