Legutóbbi cikkeink Tejtermékek Termékkörök

Lángost bármikor

Nincs nyár lángos nélkül, de nem feltétlen kell strandra utaznunk ahhoz, hogy finomat ehessünk. Az alábbi recept alapján otthon is elkészíthető és a jó hírünk, hogy akár sütéshez, főzéshez már többféle KMÉ-védjegyes terméket is használhatunk a receptek elkészítése során.

Hozzávalók (~ 15 darabhoz):

330 g liszt
2 kis pohár kefir
1 ek. só
30 g élesztő
2 dl víz
cukor
2 tojás

Elkészítés:

A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez a kefirt, a tojás, a felfuttatott élesztőt és a sót. Ezt követően jól összedagasztjuk. Fedett kelesztőben a hűtőben kelesztjük.

Miután megkelt, olajos kézzel kiveszünk belőle egy adagot és kézzel kinyújtjuk. Forró, bő olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor olajos zacskóba téve még négy napig is eláll a hűtőben.

További kiváló hozzávaló megtalálható a végjegyes termékkeresőnkben.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek