Legutóbbi cikkeink Tejtermékek Termékkörök

A KMÉ-védjegyes kefir titkai

Nem véletlenül mondják a kefirre, hogy amellett, hogy finom, rendkívül sokszínű is. Éppen ezért sok ember szereti a hétköznapjait egy finom kefirrel indítani, ami igazán frissítő lendületet ad a nap további részére is! Remekül kombinálható más ízekkel, ennek köszönhetően számos receptben is fellelhető.

A cikkünkben azokra a tényezőkre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek alátámasztják, hogy az átlagos kínálatból miért ajánlott azt választani, amelyen már megtalálható a KMÉ-védjegy.

A KMÉ-védjegy szemében mitől kiváló minőségű egy kefir?

A terméknek elsősorban az alapvető kötelező előírásoknak, a hatályos jogszabályi előírásoknak, beleértve a Magyar Élelmiszerkönyvet is maradéktalanul eleget kell tennie.

Kefir esetében, többek között előírás például, hogy kizárólag élőflórát tartalmazó, legalább 2% zsírtartalmú kefir termékkel lehet pályázni.

Ezen túlmenően sokféle választható elem található még a termékleírásban, amelyekből tetszés szerint, de kötelezően kell plusz vállalásokat tenni.

A pályázónak több minőségi, élelmiszerbiztonsági, önellenőrzési és fenntarthatósági kritériumnak is eleget kell tennie. Ezekből a meghatározott feltételekből ő válaszhatja ki, hogy az egyes termék kapcsán melyiket tudja vállalni. Szerepel benne például az ökológiai gazdálkodás vállalása az állattartást illetően, környezetbarát, megújuló energiaforrások alkalmazása vagy a GMO-mentes takarmányozás is. A termékre vonatkozóan két fontos minőségi előírás van: szigorúbb beltartalmi paraméterek teljesítése, vagy olyan termékspecifikus mikrobák alkalmazása, amelyek dokumentáltan jótékony hatásúak. Ezek egyikét (vagy akár mindkettőt) teljesítenie kell a KMÉ-s kefireknek.

Ne érje be kevesebbel!

Ha egy termék elnyeri a KMÉ-védjegy használati jogát, tehát igazolja, hogy élelmiszerbiztonsági és -minőségi paraméterek, érzékszervi tulajdonságok, valamint csomagolás tekintetében ugyancsak átlagon felüli, esetleg még plusz vállalást is tesz, azzal minőség tekintetében kiemelkedik a kínálat átlagos termékeinek sorából.

Ha kíváncsi, mely kefir viseli büszkén a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkben megtalálja!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek