Friss halhús Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör

KMÉ-védjegyes hal az asztalon? Igen, már ez is lehetséges!

Az egészséges és változatos táplálkozásban méltán birtokol előkelő helyet a hal, amely ezután a KMÉ-védjegy menüjét is gazdagítja. Legalábbis a pályázható termékkört mindenképp! A friss halhús – élő hal, friss és előkészített halászati termékek – esetében a védjegyhasználatot a haltermelő vagy a halászati termékeket előállító halfeldolgozó vállalkozás kérvényezheti.

Milyen hallal lehet pályázni?

A KMÉ-védjeggyel jutalmazott halnak garantáltan hormonmentes, illetve hormonhatású hozamfokozótól mentes termelésből, továbbá szigorúan ellenőrzött minőségű vízből kell származnia.

A hal csak elismert halfajta vagy hibrid lehet, melynek tenyésztése, lehalászása, szállítása és előkészítése során a technológiai, higiéniai előírásokon túl az állatjóléti követelmények is messzemenően teljesülnek.

A halhús frissességéhez nem férhet kétség, ugyanis sem fagyasztott, sem pedig felengedett hal nem hozható forgalomba KMÉ tanúsítással. A pályázati lehetőség kizárólag édesvízi élő hal vagy friss és előkészített halászati termék számára érhető el.

A további pályázati feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez elektronikus úton lehet pályázni.

Meddig lehet pályázni?

A megnyitott termékkategóriákban – így a friss halhús esetében is – bármikor beadható a pályázat, nincs megszabott határidő. Azonban a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a bírálóbizottsági ülésnaptárt és legalább két héttel a soron következő ülés előtt benyújtani a pályázatot, így a helyszíni auditra és az esetleges hiánypótlásra is mihamarabb sor kerülhet.

További információ:

Naprakész híreinkről és a további pályázható termékkörökről a KMÉ portál vállalkozói felületén tájékozódhatnak: kme.hu/vallalkozasoknak

Ne feledjék, a KMÉ-védjegy a minőség garanciája! A jelenleg elérhető legmagasabb szakmai elismerés, hiteles minőségi tanúsítvány az élelmiszerek tekintetében.

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek