A nagy nyári melegben jól esik egy könnyed, hideg gyümölcsleves. Gyorsan, néhány hozzávalóval elkészíthető. Igazán ízletes a friss idénygyümölcsöktől és a KMÉ-védjegyes tejföltől lesz!
Hozzávalók
80 dkg friss idénygyümölcs
2 dl tejföl
1 ek. liszt
3 ek. cukor
fél teáskanál fahéj
néhány szem szegfűszeg
Elkészítés
Alaposan megtisztítjuk a gyümölcsöket, a nagyobb darabokat felaprítjuk. 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. A néhány perc alatt puhára főtt gyümölcsöket botmixerrel összeturmixoljuk. Liszttel és kevés vízzel simára keverjük a tejfölt és a leveshez adjuk, majd újból átforraljuk.
Ízlés szerint mentával és gyümölcsökkel díszíthetjük a tetejét.