Legutóbbi cikkeink Pékáru Termékkörök

Mitől finom a vajaskifli?

A vajaskifli ízét alapvetően az alapanyagok és az elkészítés módja határozza meg, de sokunknál szerepe van a mindent megédesítő nosztalgiának is. Lássuk mitől lesz igazán kiváló!

A vajaskifli hajlamos ellágyítani a szívet, pedig ugyanolyan határozott előírások vonatkoznak rá, mint minden élelmiszerre. A vajaskifli minőségének megítélési szempontjai szigorúak, pontos előírások vonatkoznak a formájára zárt, vagy nyitott gyűrűnek kell lennie, de semmilyen esetben sem lehet torz vagy aránytalan.

A héjának fényesnek, aranysárgából, vörösesbarnába hajló színűnek kell lennie. Ezen kívül a héj nem lehet végig repedt, kormos, vagy szennyezett.

A vajaskiflinek a belseje, melyet bélzetnek hívnak, átsült, a héjától nem válik el, nem csomós, nem ragacsos, hanem egyenletes színű, rugalmas, laza és selymes tapintású. A vajas kiflinek fontos jellemzője továbbá az íze és a szaga. Az íz legyen vajas aromájú, amiben harmonikusan jelenik meg a vaj és a cukor íze, ami a szagát illeti legyen az is vajas érzetű.

Ha kíváncsi, mely termékek viselik már büszkén a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkben megtalálja!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek