Legutóbbi cikkeink Termékkörök Vásárlói hírek Zöldség-gyümölcs

Kiváló minőségű burgonya? A visszaszámlálás elkezdődött!

Minden krumpli burgonya, de nem minden burgonya kiváló. Van egy jó hírünk, ebben a termékkörben is lehet már pályázni a KMÉ-védjegyre. Lehet szabályosan kerek vagy ovális, kicsi vagy nagy. Ez nem számít. Az viszont igen, hogy milyen körülmények között termett.

Krumpli, kolompér, pityóka, földialma. Bizonyára mindenkinek ismerős, amikor a boltban kiválogatjuk a kosarunkba a szebb krumplikat. Hamarosan már csak a receptekkel kell foglalkoznunk, mert a KMÉ megspórolja nekünk a válogatást. Hiszen megnyílt a lehetőség a burgonyák előtt is, hogy csatlakozzanak a nemzeti minőségrendszerhez.

A KMÉ-védjegyre a Magyarországon vagy a világpiacon elfogadott, jó áruminőséget adó, Solanum tuberosum L. fajból termesztett, és nem ipari felhasználásra szánt burgonyával lehet pályázni. Fontos, hogy a növény előállítási, forgalmazásai körülményei minden tekintetben megfeleljenek a hatályos jogszabályi előírásoknak.

A burgonyával szemben speciális követelmény, hogy a szolanin tartalom legfeljebb 100mg/kg, redukálócukor tartalma pedig legfeljebb 2% lehet.

Kötelező előírás továbbá, hogy a termesztők integrált termesztéstechnológiával, biológiai növényvédelem mellett neveljék a zöldséget.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek