Húskészítmények Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör Védjegyes termékek Zöldség-gyümölcs

Ez nem fogja csípni a szemét! Itt a KMÉ-védjegyes vöröshagyma

Legalábbis mostantól adott a lehetőség a KMÉ és a KMÉ arany fokozatú védjegyek megpályázására azon termesztők számára, akik teljesítik a termékkörre vonatkozó speciális tanúsítási követelményeket. A KMÉ elnyerésére kizárólag  jó áruminőséget adó, Allium cepa L. fajból termesztett vöröshagyma lehet alkalmas, amelynek átmérője legalább 45 milliméter.

A KMÉ-védjegy, valamint a KMÉ arany fokozatának viselésére csak olyan vöröshagymafajta lehet alkalmas, amely szerepel az Európai Unió Közös Fajtajegyzékében, illetve a Nemzeti Fajtajegyzékben, és amelyet nem ipari felhasználásra szántak.

A növény termesztése során az integrált termesztéstechnológia és a biológiai növényvédelem alkalmazása elvárt.

Az így előállított termésnek kívülről láthatóan csíramentesnek és a gyökérzet maradványaitól mentesnek kell lennie. További követelmény, hogy a vöröshagyma kemény, tömör állagú legyen, valamint a fajtára jellemző színű, zárt, ép buroklevéllel rendelkezzen.

A zöldség mérete sem mindegy. A KMÉ-védjegyes vöröshagyma átmérőjének el kell érnie legalább a 45 mm-t. Pályázni a következő méretkategóriákkal lehet: 45-50 mm, 50-70 mm és 70-90 mm.

A pályázatokat a védjegyiroda folyamatosan várja és munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak rendelkezésre a vedjegy@elbc.hu és a +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

Tekintse meg a VÖRÖSHAGYMA SPECIÁLIS TANÚSÍTÁSI KÖVETELMÉNYEIT a „Zöldségek” címszó alatt!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek