Húskészítmények Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör Védjegyes termékek Zöldség-gyümölcs

Hamarosan érkezik a kiváló minőségű burgonya

Elkészültek a burgonya speciális tanúsítási követelményei, ezzel megnyílt a lehetőség a KMÉ és a KMÉ arany fokozatú védjegyek elnyerésére ebben a népszerű termékkörben is. A pályázók kizárólag jó áruminőséget adó, Solanum tuberosum L. fajból termesztett gumókkal csatlakozhatnak a nemzeti minőségrendszerhez. A termesztés során az integrált termesztéstechnológia és a biológiai növényvédelem alkalmazása szintén kitétel.

A KMÉ-védjegy, valamint a KMÉ arany fokozatának viselésére csak olyan burgonyafajta lehet alkalmas, amely szerepel az Európai Unió Közös Fajtajegyzékében, illetve a Nemzeti Fajtajegyzékben, és amelyet nem ipari felhasználásra szántak.

Fontos, hogy a növény előállítási, forgalmazásai körülményei minden tekintetben megfeleljenek a hatályos jogszabályi előírásoknak.

További speciális követelmény, hogy a burgonya szolanintartalma legfeljebb 100 mg/kg, míg redukálócukor-tartalma legfeljebb 2% lehet.

A pályázatokat a védjegyiroda folyamatosan várja és munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak rendelkezésre a vedjegy@elbc.hu és a +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

Tekintse meg a burgonya speciális tanúsítási követelményeit a „Zöldségek” címszó alatt!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek