Ha ősz, akkor sütőtök és ha sütőtök, akkor itt egy szuper sütőtökös- joghurtos recept. Könnyen, gyorsan elkészíthető és finom, főleg, ha a megfelelő alapanyagokat használjuk hozzá. Mi a KMÉ-védjegyes Magyar natúr joghurtot ajánljuk hozzá, a 140gr-os éppen elég lesz. Ha kíváncsi a többi KMÉ-védjegyes termékre, a védjegyes termékkeresőnkben megtalálja őket.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vanília aroma
2 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
csipet só
20 dkg sült sütőtök pürésítve
1,4 dl Magyar natúr joghurt
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Egy keverőtálban a száraz alapanyagokat – a lisztet, a fahéjat, a gyömbért, a csipet sót, a sütőport és a szódabikarbónát – összekeverjük. Egy másik edényben a puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot és a vanília aromát robotgéppel jó habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, míg felveszi a massza, majd a sütőtököt és a joghurtot is hozzákeverjük, legvégül több részletben belekeverjük a száraz keveréket is.
A masszát sütőpapírral bélelt – vagy kivajazott, lisztezett – sütőtálba öntjük, elsimítjuk, a feldarabolt csokit a tetejére szórjuk.
A sütőtökös-csokis sütit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni. Rácsra helyezve megvárjuk, míg teljesen kihűl és már tálalható is.
Jó étvágyat!