Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

Fuss az életedért!

Vagy biciklizz! Esetleg ússz, aerobikozz, sétálj, jógázz, tornázz, táncolj érte! Az ENSZ egészségügyi szervezete 2002-ben döntött arról, hogy május 10-e legyen a Mozogj az egészségedért! nap. Régóta mondják az orvosok, hogy a mozgás gyógyszer, de valahogy nem elég hangosak. Jó alkalom így ez most arra, hogy félretegyük a kifogásokat és helyette tegyünk az egészségünkért. Mozgással, táplálkozással, lelki harmóniával.

Miközben ilyenkor már minden harmadik bejegyzés arról szól az interneten, hogyan legyen lapos a hasunk a bikiniszezonra, arról már kevesebb szó esik, hogy a testmozgás valódi célja az egészség megőrzése. Sajnos a sport hanyagolására nagyon könnyű kifogást találni: azt a kevés szabadidőt a családommal töltöm, fáj a hátam, mozgok én eleget napközben.

Azt fontos leszögezni, hogy az egészséges életmód kialakítása nem egyik napról a másikra történik, hanem egy folyamat eredménye. És több tényező is szerepet játszik benne. Általában 5 alapelvet említenek, aminek együttese alkotja a tökéletes balanszot. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű friss víz fogyasztása, a pihenés és a mértékletesség. Ha életünk csak egy fontos szegmensét átvariáljuk, máris javíthatjuk az életminőségünket.

Az internet hemzseg a jobbnál-jobbnak kikiáltott egészséges táplálkozási tanácsoktól. A hangsúly valójában a minőségen és a változatosságon van. Tiszteljük meg a szervezetünket azzal, hogy nem kukának tekintjük, és nem tömjük tele mindenféle egészségtelen termékkel, hanem magas minőségű alapanyagokat fogyasszunk! Adjunk lehetőséget magunknak a különféle ízek megismerésére, hiszen a világ konyhája roppant változatos elemekből épül fel, ráadásul a KMÉ már egyre szélesebb körben teszi elérhetővé a legjobb minőségű termékeket, amiket aztán kedvünkre variálhatunk.

Fogyasszunk minél több szezonális, friss zöldséget és gyümölcsöt! Gazdag vitaminforrások és erősítik az immunrendszert.

Nincs egészséges élet sport nélkül! Ki-ki az igényeire és fizikumára szabva megtalálhatja az ideális módját a testedzésnek. Már napi 30 perc séta is sokat segít. De néhány gyakorlatot otthon is végezhetünk, táncolhatunk, lépcsőzhetünk. A sport ráadásul oldja a stresszt és ellenállóbbá teszi a szervezetünket.

Ne adjuk fel! Csak az első lépést nehéz megtenni. Ha egyszer elhatároztuk magunkat, ne hagyjuk, hogy bármi is eltérítsen minket! Változtatni sosem késő!

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek