Szakmai hírek

Friss pulykahússal bővül a Kiváló Minőségű Élelmiszerek listája

Ismét bővül a kör, mostantól a friss pulykahúsok számára nyílik meg a pályázási lehetőség!

Ebben a kategóriában is a KMÉ-védjegyek elnyeréséhez, engedélyezett vágóhídon történő vágást követően, húsvizsgálattal fogyasztásra alkalmasnak ítélt pulyka friss húsával, valamint az ebből készített darált hússal lehet pályázni.

Mire kell figyelni?

 

A pályázó termékének mindenképpen meg kell felelnie, az un. speciális tanúsítási követelményekben leírt elvárásoknak:

 

– Az állattartásra vonatkozóan,
– mikrobiológiai paraméterekben,
– minőségi paraméterekben,
– és a választható elemek terén is.

 

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A terméknek meg kell felelnie a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, beleértve az állatok tartására, vágóhídra szállítására, valamint vágására, darabolására, darálására vonatkozó technológiai higiéniai és állatjóléti követelményeket. Emellett a pályázónak azt is meg kell határoznia, mitől kiválóbb a terméke, mint a piacon található többi termék.

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére telefonon és e-mailben, a weboldalunkon megadott elérhetőségeken. 

Friss csirkehús kategóriában is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek