Szakmai hírek

Friss csirkehúsok is helyet kapnak a Kiváló Minőségű Élelmiszerek között

Alig, hogy megnyílt a pályázat a feldolgozott húskészítményekre, már itt is a következő lehetőség! Mostantól a friss csirkehús kategóriájában is elnyerhető a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy!

Milyen termékkel lehet pályázni?

Az engedélyezett vágóhídon történő vágást követően, a húsvizsgálattal fogyasztásra alkalmasnak ítélt, „A” osztályú csirkehússal lehet pályázni, amely lehet: 

– csirke
– tyúk
– kappan
– bébi csirke
– fiatal kakas

Fagyasztott és felengedtetett hús nem hozható forgalomba KMÉ-védjeggyel! 

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A terméknek meg kell felelnie a hatályos jogszabályi előírásoknak, beleértve az állatok tartására, vágóhídra szállítására, valamint vágására, darabolására vonatkozó technológiai higiéniai és állatjóléti követelményeket. Emellett a pályázónak azt is meg kell határoznia, mitől kiválóbb a terméke, mint a piacon található többi termék.

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, un. speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére telefonon és e-mailben, a weboldalunkon megadott elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek