Mostantól számos levesalapanyag számára is megnyílt a lehetőség, hogy csatlakozzon a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez. A sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a pasztinák speciális tanúsítási követelményei elérhetők a KMÉ honlapján.
A KMÉ-védjegy elnyerésére olyan gyökérzöldségekkel lehet pályázni, amelyeket Magyarországon vagy a világpiacon elfogadott, jó áruminőséget adó Daucus carota subsp.sativus a Petroselinum crispum és a Pastinaca sativa fajból termesztettek, valamint közvetlen fogyasztásra vagy ipari felhasználásra szántak.
A minőségi paraméterek mindhárom zöldségnél (sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák) azonosak. Legyenek frissek, fajtára jellemzően lédúsak, aromásak, fásodástól és erős íztől mentesek.
Emellett elvárás, hogy a tárolási körülmények biztosítsák a termék jó minőségének megőrzését. (például hűtött tárolás feltételei: hőmérséklet: 0-5 °C, relatív páratartalom: 85-90 %).
pályázzon ön is a kmé-védjegyre!