Ha hűs édességre vágysz, amely rövid idő alatt elkészíthető, akkor itt a megoldás: sütés nélküli joghurttorta. Szerencsére találunk a hozzávalók között védjegyes termékeket is és bármilyen idénygyümölccsel feldobható.
Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortához):
200 g keksz (lehet zabkeksz is) 150 g vaj
8 db lapzselatin
500 g natúr joghurt
250 g túró
2 ek. citromlé (vagy frissen facsart citrom)
100 g cukor
100 ml tej
200 g habtejszín
300 g gyümölcs (lehet barack, eper, bármilyen bogyós gyümölcs is)
Elkészítés:
A kekszet törjük össze, vagy daráljuk le, majd keverjük hozzá a felolvasztott vajat. A kekszes masszát nyomkodjuk bele egyenletesen a tortaforma aljába és tegyük hűlni a hűtőbe.
A joghurtot keverjük el a túróval, a citromlével és a cukorral. A lapzselatint áztassuk hideg vízbe. Miután megpuhult (kb. 2-3 perc) csavarjuk ki a lapokból a vizet. A tejet melegítsük fel és tegyük hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, valamint 2 evőkanállal a joghurtos krémből. Ezt keverjük homogénre, majd mehet bele a maradék massza is.
A habtejszínt verjük fel és adjuk hozzá a krémhez, majd simítsuk el a kekszes tortaalap tetején. 4 óra hűtést követően tálalható gyümölcsökkel megszórva.
A kiváló hozzávalók megtalálhatóak a végjegyes termékkeresőnkben.