Húskészítmények Legutóbbi cikkeink Termékkörök Termékmustra

Süssük, vagy főzzük a csemege debrecenit?

Sütve vagy főzve? Roppanósan vagy ropogósan? Az igazi tradicionális csemege debrecenit változatos felhasználási módjai teszik a konyhák elengedhetetlen részévé.

A csemege debreceni már évtizedek óta a magyar emberek asztalán van. Népszerűsége azóta is töretlen, szinte az egész világon elterjedt a különleges fűszerezésének és sokoldalúságának köszönhetően.

A hajdúságból származó húskészítmény fogyasztható kiadós reggeliként, de feltétként, valamint különböző főtt ételek összetevőjeként is.

Sütve vagy főzve?

Adódhat is a kérdés, hogy mi az ideális: ha sütjük vagy ha főzzük? Az a jó hírünk, hogy mindkét elkészítési forma ínycsiklandó végeredményhez vezet. A debreceni egyik sajátossága ugyanis a megfelelő vastagságú bél, amely hozzájárul ahhoz, hogy sütve és főzve is megfelelően roppanós maradjon. Van is egy szóbeszéd, miszerint ha fogyasztás közben nem spricceljük le magunkat hogyha megszúrjuk a késsel, vagy villával, akkor nem igazi a debreceni. Érdemes tehát evés közben vigyázni és kipróbálni sütve és főzve is.

Ha kíváncsi, mely termékek viselik már büszkén a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkben megtalálja!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek