Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör Zöldség-gyümölcs

A paprikával bővül a pályázható termékkörök listája

Egyre gyarapodnak a pályázható termékkörök a KMÉ-védjegy rendszerében, sok egyéb termék mellett végre a hazánkban igazán közkedvelt paprika is a terítékre került. Ebben a termékkörben is csak meghatározott feltételek teljesítése esetén, Magyarországon vagy a világpiacon elfogadott, jó áruminőséget adó, friss állapotban való fogyasztásra szánt termékkel lehet megpályázni a KMÉ-védjegyet.

Milyen paprikával lehet pályázni?

A KMÉ-védjegyet az a paprika viselheti, amelynek átmérője

– hosszú, hegyes fajták esetében legalább 20 mm;
– szögletes, tompa, valamint szögletes, kúpos (ék alakú) típusok esetében legalább 40 mm;
– lapított alakú paprika (pl. paradicsompaprika) esetében legalább 55 mm.

A termesztési körülményeket illetően az integrált termesztéstechnológia és a biológiai növényvédelem alapkövetelmény, a paprikának pedig az „extra” vagy I. osztályú minőségi kategóriába kell esnie.

A további pályázati feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez elektronikus úton lehet pályázni.

Meddig lehet pályázni?

A megnyitott termékkategóriákban – így a paprika esetében is – bármikor beadható a pályázat, nincs megszabott határidő. Azonban a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a bírálóbizottsági ülésnaptárt és legalább két héttel a soron következő ülés előtt benyújtani a pályázatot, így a helyszíni auditra és az esetleges hiánypótlásra is mihamarabb sor kerülhet.

További információ:

Naprakész híreinkről és a további pályázható termékkörökről a KMÉ portál vállalkozói felületén tájékozódhatnak: kme.hu/vallalkozasoknak

Ne feledjék, a KMÉ-védjegy a minőség garanciája! A jelenleg elérhető legmagasabb szakmai elismerés, hiteles minőségi tanúsítvány az élelmiszerek tekintetében.

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek