Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör

A gyümölcsszörpök számára is megnyílt az út a KMÉ-védjegy felé

Mostantól a kiváló minőségű gyümölcsszörpök is esélyessé váltak a KMÉ-védjegy elnyerésére. A pályázóknak az alapanyagra és egyéb felhasználható összetevőkre, valamint a késztermékre nézve egyaránt szigorú követelményeknek kell megfelelniük, hogy termékük megérdemelten viselhesse a KMÉ tanúsítványt.

A KMÉ-védjegyre és a KMÉ arany fokozatára olyan szűrt, vagy rostos gyümölcsszörp elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a Magyar Élelmiszerkönyv követelményeinek.

A gyümölcsszörp jellemzően direkt préseléssel előállított gyümölcsléből készíthető, azonban a sűrített gyümölcslé/gyümölcsvelő felhasználása sem kizárt. Előállításához csak természetes aromákat és aromakivonatokat, valamint természetes színezőanyagokat lehet felhasználni. Tartósítása pedig kizárólag hőkezeléssel történhet.

Fontos elvárás, hogy a késztermék gyümölcstartalma szűrt gyümölcsszörp esetében legalább 50 %, citrus gyümölcsszörp és rostos termék esetében legalább 35% legyen. A termék csakis üveg csomagolóanyagba tölthető. A címkén feltüntetett megnevezésében a szűrt vagy rostos kifejezésen kívül az alapanyagra utaló kijelentéseknek (direkt préselésű, sűrítményből készült) is szerepelniük kell.

Tekintse meg a gyümölcsszörpre vonatkozó részletes speciális tanúsítási követelményeket a „Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek” címszó alatt!

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek