Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek Legutóbbi cikkeink Termékkörök Új termékkör Vásárlói hírek

Milyen a KMÉ-védjegyes gyümölcsszörp?

Mostantól a kiváló minőségű gyümölcsszörpök is esélyessé váltak a KMÉ-védjegy elnyerésére. Hogy miben többek ők átlagos társaiknál? Nos, az alapanyagukat és egyéb összetevőiket, de magát a készterméket tekintve is szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Sőt a csomagolóanyaguk is csak üveg lehet.

A KMÉ-védjegyre és a KMÉ arany fokozatára olyan szűrt vagy rostos gyümölcsszörp elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a Magyar Élelmiszerkönyv követelményeinek.

A gyümölcsszörp készülhet direkt préseléssel előállított gyümölcsléből, de a sűrített gyümölcslé/gyümölcsvelő felhasználása sem kizárt. Csakis természetes aromákat és színezőanyagokat tartalmazhat. Tartósítása pedig kizárólag hőkezeléssel történhet.

Gyümölcstartalma szűrt gyümölcsszörp esetében legalább 50 %, citrus gyümölcsszörp és rostos termék esetében legalább 35%. Üveg csomagolóanyagán a címke elősegíti a pontos és közérthető vásárlói tájékoztatást.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Friss hírekért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek