Búza- és rozsőrlemények Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Malomipari termékek Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör

A búza- és rozsőrleményekkel bővül a KMÉ menüsora

A búza-, durumbúza- és rozsőrlemények számára is megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy megpályázására. Legyen szó kiváló minőségű lisztről vagy daráról, alapanyagként kizárólag hazai termesztésű gabona használható fel, amelynek beszállított tételenként kötelező átesnie a DON toxin vizsgálaton.

A KMÉ-védjegy elnyerésére olyan búza- és durumbúzaőrleményekkel, valamint rozsőrleményekkel lehet pályázni, amelyeket az MSZ 6383 szerinti étkezési búza és az MSZ 6342 szerinti étkezési rozs szemterméséből állítottak elő.

Pályázható őrlemények:

Búzaőrlemények:  
búzafinomliszt (BL 55)
búzakenyérliszt, fehér (BL 80)
búzakenyérliszt, félfehér (BL 112)
búzarétesliszt (BFF 55)
tésztaipari búzaliszt (BTL 50)

Durumbúza őrlemények:    
tésztaipari durumbúzadara (DTD)
durumbúza simaliszt (DSL)

Rozsőrlemények:   
fehér rozsliszt (rozslángliszt) (RL 60)
világos rozsliszt (RL 90)
sötét rozsliszt (RL 125)

A késztermékre vonatkozó kritériumok az egyes őrleménytípusoknak megfelelően meghatározottak.

Ismerje meg a BÚZA- ÉS ROZSŐRLEMÉNYEK SPECIÁLIS TANÚSÍTÁSI KÖVETELMÉNYEIT!

Pályázzon Ön is a KMÉ-védjegyre!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek