A búza-, durumbúza- és rozsőrlemények számára is megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy megpályázására. Legyen szó kiváló minőségű lisztről vagy daráról, alapanyagként kizárólag hazai termesztésű gabona használható fel, amelynek beszállított tételenként kötelező átesnie a DON toxin vizsgálaton.
A KMÉ-védjegy elnyerésére olyan búza- és durumbúzaőrleményekkel, valamint rozsőrleményekkel lehet pályázni, amelyeket az MSZ 6383 szerinti étkezési búza és az MSZ 6342 szerinti étkezési rozs szemterméséből állítottak elő.
Pályázható őrlemények:
Búzaőrlemények:
búzafinomliszt (BL 55)
búzakenyérliszt, fehér (BL 80)
búzakenyérliszt, félfehér (BL 112)
búzarétesliszt (BFF 55)
tésztaipari búzaliszt (BTL 50)
Durumbúza őrlemények:
tésztaipari durumbúzadara (DTD)
durumbúza simaliszt (DSL)
Rozsőrlemények:
fehér rozsliszt (rozslángliszt) (RL 60)
világos rozsliszt (RL 90)
sötét rozsliszt (RL 125)
A késztermékre vonatkozó kritériumok az egyes őrleménytípusoknak megfelelően meghatározottak.
Ismerje meg a BÚZA- ÉS ROZSŐRLEMÉNYEK SPECIÁLIS TANÚSÍTÁSI KÖVETELMÉNYEIT!