Búza- és rozsőrlemények Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Malomipari termékek Termékkörök Új termékkör Vásárlói hírek

Simaliszt, finomliszt, kenyérliszt, rétesliszt, rozsliszt…

A felsorolás szinte a végtelenségig folytatható. Szeretjük sütve, főzve, keverjük süteménybe és rántásba, szórjuk a frissen kisült kenyér tetejére vagy épp a gyúródeszkára. Bármilyen formában is használjuk, az biztos, hogy nem hiányozhat a kamránkból. És nem hiányozhat tovább a KMÉ menüsorából sem!

A malomipari termékek sokoldalú felhasználhatósága miatt szakácsok, cukrászok és házitündérek egyszerre derülhetnek mosolyra, hiszen végre a legkiválóbb búza-, durumbúza- és rozsőrlemények is lehetőséget kaptak a KMÉ-védjegy viselésére.

A megtisztelő cím persze nem jár akárminek! Legyen szó kiváló minőségű lisztről vagy daráról, alapanyagként csakis hazai termesztésű gabona használható fel, amelynek DON toxin (penészgomba-szennyezettség) vizsgálaton is át kell esnie.

És, hogy pontosan milyen termékek csomagolásán díszeleghet majd a KMÉ-védjegy?

– A búzaőrlemények közül a búzafinomliszt, a fehér és félfehér búzakenyérliszt, a búzarétesliszt;
– a durumbúzaőrlemények műfajában a tésztaipari durumbúzadara és a durumbúza simaliszt;
– a rozsőrlemények kategóriájában a fehér, a világos és a sötét rozsliszt kap most lehetőséget, hogy hitelt érdemlően tanúsítsa kiváló minőségét a vásárlóknak.

Természetesen mindegyik őrleménytípusra jó néhány további kritérium vonatkozik. Ám a különböző búzalisztek esetében talán mindennél fontosabb a megfelelő sikértartalom, amelynek el kell érnie legalább a 29%-ot. Ha ilyen lisztet használunk, biztosak lehetünk abban, hogy jól nyújtható, formázható tészta, rugalmas és laza kenyér vagy sütemény kerül majd a családi asztalra.

BÖNGÉSSZ VÉDJEGYES TERMÉKKERESŐNKBEN!

CSATLAKOZZ FACEBOOK ÉS INSTAGRAM-KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ, ÉS VÁLJ TUDATOSABB VÁSÁRLÓVÁ!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek