Újabb termékkörben nyílt meg a KMÉ-védjegy!
Nem kellett sokáig várni, hogy újra egy közkedvelt tejtermék váljon elérhetővé a pályázók számára! Mostantól a mozzarella sajt kategóriájában is elnyerhető a védjegy! A bővülés folyamatos, ezért érdemes nyomon követni a pályázható termékek körét!
Milyen mozzarella sajttal lehet pályázni?
KMÉ-védjegyet csak pasztőrözött tehén- vagy bivalytejből/tejszínből készült, jellegzetes érzékszervi tulajdonságú, lágy vagy félkemény, hevített, gyúrt, homogén mozzarella sajttal lehet pályázni.
Hagyományos füstöléssel készült termék esetében is nyújtható be pályázat.
Mire szükséges odafigyelni?
A felhasználható összetevők korlátozottabbak, mint a Magyar Élelmiszerkönyvben! Emellett az érzékszervi, a minőségi és a mikrobiológiai követelményekre is érdemes ügyelni, mert a KMÉ-védjegy esetében szigorúbbak a feltételek!
Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.
Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?
A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.
Meddig lehet pályázni?
A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.
„Műhelytitok”, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.
A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.
Trappista sajt termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!