Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Száraztészta Termékkörök Termékmustra

Túl a Nébih Termékmustrán: 13 száraztészta pályázhat a KMÉ arany fokozatára

Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ arany fokozatát.  Összesen 49 induló termékből 13 teljesített kimagaslóan a Nébih Termékmustrán. A komplex vizsgálatsorozat kötelező bemeneti feltétele, egyben megbízható előszűrője is az aranyfokozatú védjegynek, hiszen a Termékmustrán átesett élelmiszerek közül csakis az élbolyban végzett termékek igényelhetik azt.

Újabb termékkörben vizsgálták az élelmiszereket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A 8 tojásos levesbetét száraztészták Nébih Termékmustráján összesen 49 termék vett részt, amelyből 13 teljesítette olyan kiválóan a komplex összehasonlító vizsgálat minden állomását, hogy e termékek gyártói és forgalmazói jogosulttá váltak a KMÉ arany fokozat igénylésére.

A Termékmustra a Nébih szaktudására épülő, komplex összehasonlító vizsgálatsorozat, lényegében az adott termékkörben megvásárolható termékek versenye. Vagy nevezéssel, vagy az ún. polcfelméréssel kezdődik, ebben a fázisban a Nébih feltérképezi a Magyarországon széles körben elérhető termékkínálatot, így gyűjtve össze a verseny résztvevőit. A Termékmustra komplexitását az adja, hogy a termékek különböző vizsgálati szakaszokon – azaz laboratóriumi, érzékszervi és csomagolásteszten – esnek át.

Laboratóriumi vizsgálat: A laboratóriumi méréseket követően 44 levesbetét tészta jutott tovább a verseny következő szakaszába.

Minőségmustra: A második vizsgálati fázis a minőségmustra, ahol szakértők és laikusok kóstolták meg a versenyben maradt 44 levesbetétet. Alapos szelektálást követően innen már csak 23 termék léphetett tovább a Termékmustra utolsó lépcsőfokára.

Csúcsbírálat és csomagolásteszt: A Termékmustra záró fázisában szakértőkből álló zsűri választotta ki a 13 legkiválóbb minőségű tésztát – került közéjük 3 csigatészta, 2-2 eperlevél és cérnácska, valamint 1-1 boglyas cérna, cérnametélt, zab, pántlika, gyufametélt és csipet –, amelyek gyártója vagy forgalmazója számára ezzel megnyílt a lehetőség, hogy terméke megszerezze a KMÉ arany fokozatát.

Fontos tudni, hogy amennyiben egy termék márkatulajdonosa megpályázza a KMÉ arany fokozatát, úgy további minősítési szakaszokon kell még kiválóan teljesítenie. A gyártóüzem helyszíni szemléjét és a bírálóbizottsági javaslatot követően lehet majd jogosult a védjegy használatára.

A Nébih Termékmustráról szóló részletes cikk a Nébih portálon is elolvasható.

További információ:

Naprakész híreinkről és a további pályázható termékkörökről a KMÉ portál vállalkozói felületén tájékozódhatnak: kme.hu/vallalkozasoknak/

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek