Legutóbbi cikkeink Száraztészta Termékmustra Vásárlói hírek

Cérnácskától a csipetig: versenyben a kiváló minősítésért

Ezúttal a 8 tojásos levesbetét száraztészták versenyeztek azért, hogy elnyerjék a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatát. Összesen 49 db tészta indult a Nébih által koordinált vizsgálatsorozaton, a Nébih Termékmustrán.

Milyen formájú levesbetétet kedvelsz? Csigatésztát? Cérnácskát? Zabot vagy pántlikát? Lehet, hogy a Te kedvenced is megkapja majd a kiváló minősítést? Erre minden bizonnyal megvan az esély, hiszen újabb termékkörben vizsgálták az élelmiszerminőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Ezúttal a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ arany fokozatát.

Mi is az a Nébih Termékmustra pontosan? A Nébih komplex vizsgálatsorozata, amely polcfelméréssel kezdődik és laboratóriumi, érzékszervi, valamint csomagolástesztet foglal magában. A 8 tojásos levesbetét száraztészták közül ezúttal 49 db termék vizsgálata kezdődött meg. A laboratóriumi vizsgálatok után már csupán 44 tészta került a szakértők és laikusok elé az úgynevezett minőségmustrán. Itt megkóstolták a levesbetéteket annak érdekében, hogy a legkiválóbb termékek később elnyerhessék a KMÉ arany fokozatára a pályázási lehetőséget.

A minőségmustrán ki is választották a 23 legjobbat, amelyek a csúcsbírálaton és csomagolásteszten folytathatták a versenyt. Végül 13 tészta gyártója vagy forgalmazója számára nyílt meg a lehetőség, hogy terméke megszerezze a KMÉ arany fokozatát. Formák szerint szerepel köztük 3 csigatészta, 2-2 eperlevél és cérnácska, valamint 1-1 boglyas cérna, cérnametélt, zab, pántlika, gyufametélt és csipet.

A Termékmustráról szóló részletes cikket elolvashatod a Nébih portálján.

Kövesd Facebook és Instagram oldalunkat, hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

Keresőnkben könnyedén böngészhetsz

a KMÉ-védjegyes termékek között

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek