Legutóbbi cikkeink Rendezvény Szakmai hírek

SIRHA KMÉ módra

Nagy sikerrel zárult a SIRHA Budapest kiállítás. A rendezvényen ez alkalommal a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy is bemutatkozhatott. Az Agrárminisztérium és a Nébih közös standján 3 napon keresztül várták az érdeklődőket a Védjegyiroda munkatársai. Emellett március 6-án önálló programblokkot szervezett a KMÉ, amelyben előadás, vállalkozói kerekasztal-beszélgetés és termékkóstolás is helyet kapott.

2024. március 5-7. között hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a SIRHA Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a HUNGEXPO területén. A naponta több ezer látogatót vonzó eseményen az Agrárminisztérium kiemelt támogatását élvező KMÉ-védjegy is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A nemzeti minőségrendszerről szóló program átfogó címe a „Miért éppen KMÉ-védjegy? – Tapasztalatok első kézből” volt. A szakmai találkozót dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Előadása a KMÉ jelenéről és jövőjéről szólt, érintve a kormányzati célokat és a vállalkozói preferenciákat.

A workshop „A KMÉ vállalkozói szemmel – Értékek és célok” című kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott. A védjegyhasználó vállalkozások és szakmai szervezetek képviselői többek közt a pályázati folyamatról, a minőségrendszer nyújtotta előnyökről, a kiváló minőség biztosítása érdekében tett vállalásaikról és a védjegyhasználattal kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról cseréltek eszmét. Helyettes államtitkár asszony pedig arról beszélt, hogy ezek a szempontok mennyire vannak összhangban a döntéshozók eredeti céljaival.

A teljes kerekasztal-beszélgetés megtekinthető a KMÉ YouTube csatornáján.

Közreműködők:

Dr. Felkai Beáta Olga élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

Kücsön Andrea minőségirányítási vezető, Alföldi Tej Kft.

Soós Brigitta minőségügyi menedzser, Soós Tészta Kft.

Koncz Gábor kereskedelmi igazgató, Gyulahús Kft.

Fülep Zsolt alelnök, Magyar Pékszövetség

A tartalmas szakmai, ám baráti hangvételű beszélgetés kellemes lezárása volt az uzsonna, melynek során KMÉ-védjegyes alapanyagokból készült szendvicsfalatkákat ízlelhettek meg a jelenlévők.

További képek a rendezvényről:

pályázzon Ön is a kmé-védjegyre!

FRISS HÍREKÉRT KÖVESse
FACEBOOK ÉS INSTAGRAM OLDALUNKAT!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek