Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek

Rizs és rizsliszt is lehet már kiváló

Rizs és rizslisztek számára is megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy megpályázására. A védjegy viselésére kizárólag „A” minőségű hántolt rizs és rizsőrlemény lehet jogosult, amennyiben a termék minden további tanúsítási követelménynek is megfelel.

 

A rizs esetében emellett például kötelező évente 2 alkalommal termőterületenként vizsgálni a kadmium, ólom, szervetlen arzén és aflatoxin tartalmat, illetve a növényvédőszer-maradványokat, továbbá a darabos törmelék sem haladhatja meg a 6 %-ot.

A rizsliszt az MÉ 2-201/5/1-2 szerinti rizs („A” minőségű rizs aránya minimum 50 %), a barna rizsliszt pedig az MÉ 2-201/5/3 szerinti barnarizs felhasználásával készülhet.

Őrlési finomság: 360 μm-en áteső rész legalább 90 % (m/m).

A növénytermesztésre vonatkozóan is vannak kötelező előírások. Ilyen például, hogy a termesztés integrált termesztéstechnológiával és biológiai növényvédelem mellett dokumentáltan történjen ,vagy a termesztés során a technológiai elemek megválasztása a kiváló minőségű termék előállítását szolgálják.

 

pályázzon ön is a kmé-védjegyre!

FRISS HÍREKÉRT KÖVESse
FACEBOOK ÉS INSTAGRAM OLDALUNKAT!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek