Skip to main content

Tejszínes-gombás csirkemell

HOZZÁVALÓK

4 db KMÉ-védjegyes csirkemellfilé

250 g csiperkegomba

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

200 ml főzőtejszín

100 ml csirkealaplé

50 g reszelt parmezán/grana padano sajt

friss petrezselyem

só, bors ízlés szerint

olívaolaj

 

Elkészítése

A csirkemelleket megsózzuk és megborsozzuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemelleket mindkét oldalukon addig sütjük, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután kivesszük és félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog.

Hozzáöntjük a csirkealaplevet, majd a tejszínt, és felforraljuk.

Visszahelyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe, és még 10-15 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke átfő. Amikor készen van, szórjuk meg parmezánnal és friss petrezselyemmel. Rizzsel, bulgurral vagy tésztával tálaljuk.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár