HOZZÁVALÓK
4 db KMÉ-védjegyes csirkemellfilé
250 g csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
100 ml csirkealaplé
50 g reszelt parmezán/grana padano sajt
friss petrezselyem
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítése
A csirkemelleket megsózzuk és megborsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemelleket mindkét oldalukon addig sütjük, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután kivesszük és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog.
Hozzáöntjük a csirkealaplevet, majd a tejszínt, és felforraljuk.
Visszahelyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe, és még 10-15 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke átfő. Amikor készen van, szórjuk meg parmezánnal és friss petrezselyemmel. Rizzsel, bulgurral vagy tésztával tálaljuk.