Skip to main content

Tavaszi zöldségleves csirkegombóccal

Gyerekkorunkhoz kötődő ételek óriási jelentőségűek, hiszen meghatározzák a saját gasztronómiai identitásunkat.

HOZZÁVALÓK

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd az apróra vágott főzőhagymával és egy gerezd fokhagymával együtt ledaráljuk. Ezt követően a darált húshoz keverünk egy tojást, kevés zsemlemorzsát, sót, borsot, finomra vágott petrezselymet, valamint friss karalábélevelet. Jól összedolgozzuk, majd félre kell tenni. Egy lábasban vajat olvasztunk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét. Megszórjuk sóval, és alaposan átdinszteljük, hogy az ízek összeérjenek, és a zöldségek kissé megpuhuljanak. Felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor felforrt, beletesszük a húsgombócokat. Mikor a gombócok félig megfőttek, hozzáadjuk a csigatésztát is, és készre főzzük. A végén eldönthetjük, hogy tejfölös eresztékkel, vékony rántással vagy kevés citromlével savanyítjuk. Önmagában tökéletes, könnyű tavaszi leves, amely a kiváló minőségű élelmiszerektől lesz igazán felejthetetlen!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár