HOZZÁVALÓK
30dkg sütőtök sütve és pürésítve
5dkg KMÉ-védjegyes vaj (szobahőmérsékletű)
14dkg liszt
6 evőkanál cukor
3 tojás
1 tasak vaníliás cukor
2dl KMÉ-védjegyes tej
1dl KMÉ-védjegyes tejszín
fahéj
1/2 teáskanál mézeskalácsfűszer
Továbbá:
1 evőkanál barna cukor
KMÉ-védjegyes vaj a tepsi kenéséhez
méz vagy tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítése
Egy piteformát kivajazunk, és megszórjuk barna cukorral. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a fahéjjal, a fűszerkeverékkel, valamint a cukorral. A vajat a tojásokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot, majd a sütőtökpürét, illetve a lisztes keveréket. A masszát piteformába öntjük, és előmelegített 180 C-fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Langyosra hűtjük, tálaláskor meglocsoljuk egy kevés mézzel vagy díszíthetjük tejszínhabbal.