Skip to main content

Sonkás-sajtos leveles csiga

HOZZÁVALÓK

kb. 16 db csigához

Elkészítése

A tejfölt összekeverjük az áttört fokhagymával és egy csipet sóval.

A tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldalon egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Ez segít majd abban, hogy a tészta jól összetapadjon a feltekerés után.

Ráhelyezzük a kinyújtott tésztára a sonkaszeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Az üresen hagyott sávot megkenjük kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük a tésztát.

Kb. 2,5 cm-es szeletekre vágjuk a feltekert tésztát, és az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal/szezámmaggal.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és a csigákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Tipp: a tetejét füstölt sajttal is megszórhatjuk, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár