HOZZÁVALÓK
kb. 16 db csigához
- 1 csomag leveles tészta (kb. 275–300 g)
- 100 g KMÉ-védjegyes tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- egy csipet só
- 150 g vékonyra szeletelt sonka
- 100 g reszelt KMÉ-védjegyes sajt
- 40 g reszelt KMÉ-védjegyes sajt a tetejére (opcionális)
- szezámmag (opcionális)
Elkészítése
A tejfölt összekeverjük az áttört fokhagymával és egy csipet sóval.
A tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldalon egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Ez segít majd abban, hogy a tészta jól összetapadjon a feltekerés után.
Ráhelyezzük a kinyújtott tésztára a sonkaszeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Az üresen hagyott sávot megkenjük kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük a tésztát.
Kb. 2,5 cm-es szeletekre vágjuk a feltekert tésztát, és az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal/szezámmaggal.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és a csigákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Tipp: a tetejét füstölt sajttal is megszórhatjuk, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.