Skip to main content

Répás muffin mascarpone krémmel

Az igazi finomságok húsvétkor sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról, hiszen garantáltan megédesítik az otthoni pillanatokat.

HOZZÁVALÓK

Hozzávalók:

150 g reszelt sárgarépa

150 g Magyar Vaj

150 g kristálycukor

200 g finomliszt

2 tojás

1 kezeletlen citrom héja

1 csomag sütőpor

fahéj ízlés szerint

A krémhez:

250 g S-Budget mascarpone

1 citrom leve

porcukor ízlés szerint

Elkészítése

A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is. A ledarált vagy reszelt répát, a lisztet, a sütőport és a fahéjat is hozzákeverjük. A citrom héját is belereszeljük. A muffinformákba papírt rakunk és két kanál segítségével beletöltjük a tésztát. Végül 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A mascarponet kikeverjük a citrom levével és ízlést szerint porcukorral, majd a kihűlt muffinok tetejére kenjük.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár