HOZZÁVALÓK
2 adaghoz
- 250 g maradék sült csirkemell
- 2 db nagyméretű tortilla lap
- 1 marék friss zöldsaláta
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 2 ek KMÉ-védjegyes natúr joghurt
- 1 ek citromlé
- só és bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj a sütéshez
Elkészítése
A maradék sült csirkemellet csíkozzuk fel vékony csíkokra.
Az uborkát hámozzuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk julienne-re és keverjük össze a friss zöld salátával, a görög joghurttal, a citromlével, sóval és borssal.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a csirkecsíkokat, amíg enyhén megpirulnak.
A tortilla lapokat melegítsük meg egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.
Minden tortilla közepére tegyünk csirkecsíkokat, és kanalazzunk rá az uborkás-zöldsalátás-joghurtos öntetből.
Óvatosan hajtsuk be a tortilla széleit, majd szorosan tekerjük fel, hogy egy kompakt wrapot kapjunk.
Tipp: tálalhatjuk sült krumplival, a siker garantált lesz!