Skip to main content

Csirkés wrap maradék sült csirkemellből

HOZZÁVALÓK

2 adaghoz

  • 250 g maradék sült csirkemell
  • 2 db nagyméretű tortilla lap
  • 1 marék friss zöldsaláta
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 2 ek KMÉ-védjegyes natúr joghurt
  • 1 ek citromlé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj a sütéshez

Elkészítése

A maradék sült csirkemellet csíkozzuk fel vékony csíkokra.

Az uborkát hámozzuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk julienne-re és keverjük össze a friss zöld salátával, a görög joghurttal, a citromlével, sóval és borssal.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a csirkecsíkokat, amíg enyhén megpirulnak.

A tortilla lapokat melegítsük meg egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

Minden tortilla közepére tegyünk csirkecsíkokat, és kanalazzunk rá az uborkás-zöldsalátás-joghurtos öntetből.

Óvatosan hajtsuk be a tortilla széleit, majd szorosan tekerjük fel, hogy egy kompakt wrapot kapjunk.

Tipp: tálalhatjuk sült krumplival, a siker garantált lesz!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár