Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

Rántással vagy habarással sűrítenél?

 

Sűrítés

Lényege, hogy a főzelék folyadéktartalmát csökkentsük, vagyis hogy minél sűrűbb ételt kapjunk.

A hagyományos sűrítés alapanyaga például a liszt, a tejföl, a tojás, tej vagy valamilyen zsiradék, amelyek a sűrítés módjától függően plusz ízt adnak a főzelékünknek.

Persze ma már számtalan más alternatíva is létezik az ételek sűrítésére, például, ha az ételt részben vagy egészen saját áttört alapanyagával sűrítjük.

Rántás

A rántásnak több módja is lehet. Addig pirítjuk a felmelegített zsiradékban a lisztet, amíg fehér-, barna-, vagy zsemleszínű nem lesz. Majd az ételhez adjuk.  Létezik olyan is, hogy száraz rántás: ebben az esetben zsiradék felhasználása nélkül, állandó keverés mellett pirítjuk a lisztet, amit a tűzről lehúzva hideg vízzel csomómentesre keverünk, majd a főzelékhez adjuk.

Habarás

Az egyszerű habarás elsősorban csak sűrít. Ekkor a lisztet vízzel, zöldséglével vagy natúr csontlével csomómentesre keverjük, majd állandó keveréssel a forrásban lévő ételbe öntjük. A finom habarás azonban nemcsak sűrít, de jelentősen növeli az étel ízét, energia- és tápanyagtartalmát is. Ebben az esetben a lisztet tejjel, tejföllel, kefirrel, joghurttal vagy tejszínnel simára keverjük. Mielőtt azonban a forró ételhez öntenénk, egy kevés meleg főzőlével elkeverjük, különben a tejtermék kicsapódik.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek