Kakaós tej Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Tejtermékek Termékkörök Új termékkör

Rajtvonalhoz állnak a kakaós tejek – cél a KMÉ-védjegy

Sokadik lépésben, ám bizonyára nem utoljára bővül a védjegyviselésre jelölhető tejtermékek köre: mostantól a kakaós tejjel is lehet KMÉ-védjegyre pályázni. A Védjegyiroda folyamatosan várja a pályázatok benyújtását azon termékekre, amelyek garantáltan tehéntejből és tejszínből, minőségi kakaópor hozzáadásával, legfeljebb két adalékanyag felhasználásával készülnek. És az elvárásokat tekintve ez még nem minden!

Milyen kakaós tejjel lehet pályázni?

A KMÉ-védjegyet az a kakaós tej nyerheti el, amely saját kategóriájában kiemelkedik a piacon elérhető többi termék közül. Ezért kizárólag olyan ízesített tejjel lehet pályázni, ami maradéktalanul megfelel a hatályos jogszabályoknak, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak. A pályázat a laktózmentes termékváltozatok előtt is nyitva áll.

Felhasználható összetevők:

– tehéntej
– tejszín
– kakaópor (legfeljebb 9% vizet és legalább 20% kakaóvajat tartalmaz szárazanyagra számítva) vagy zsírszegény kakaópor (kevesebb mint 20% kakaóvajat tartalmaz)
– cukor (szacharóz, dextróz, glükóz, fruktóz)
– laktózbontó enzim

További elvárás a termékkel szemben, hogy maximum 2 adalékanyagot tartalmazhat, az édes ízhatás pedig vagy tisztán cukor, vagy kizárólag édesítőszer felhasználásával érhető el.

A további pályázati feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez elektronikus úton lehet pályázni.

Meddig lehet pályázni?

A megnyitott termékkategóriákban – így a kakaós tej esetében is – bármikor beadható a pályázat, nincs megszabott határidő. Azonban a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a bírálóbizottsági ülésnaptárt és legalább két héttel a soron következő ülés előtt benyújtani a pályázatot, így a helyszíni auditra és az esetleges hiánypótlásra is mihamarabb sor kerülhet.

További információ:

Naprakész híreinkről és a további pályázható termékkörökről a KMÉ portál vállalkozói felületén tájékozódhatnak: kme.hu/vallalkozasoknak/

Ne feledjék, a KMÉ-védjegy a minőség garanciája! A jelenleg elérhető legmagasabb szakmai elismerés, hiteles minőségi tanúsítvány az élelmiszerek tekintetében.

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek