Gyorsfagyasztott zöldség Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Szakmai hírek Termékkörök

Egész évben pályázható a gyorsfagyasztott csemegekukorica (is)

A minőségrendszer folyamatos bővülésének köszönhetően ezentúl már a gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukoricával is lehet pályázni a KMÉ-védjegyre. A kiváló minőségű kukorica lehet édes vagy szuperédes, de nem tartalmazhat semmiféle idegen anyagot. És ez még nem minden!

A magas minőséget jelentő elismerést ezúttal sem adják könnyen. Alapvető elvárás, hogy az ép, jól vágott kukoricaszemek fényes, fajtára jellemző sárga színűek legyenek. Ízben és illatban is a zsenge, főtt kukoricát kell idézniük.

A KMÉ szigorúbb a megengedett minőségi eltérésekkel szemben is, mint a Magyar Élelmiszerkönyv. 100g gyorsfagyasztott csemegekukorica legfeljebb 8 db túlérett, ráncos szemet tartalmazhat, míg a Magyar Élelmiszerkönyv akár 10-et, másodosztályú termék esetében 20-at is „elnéz”. A KMÉ-s csemegekukoricában a barnult vagy fekete szemek sem kívánatosak.

Kötelező előírás az is, hogy a csomagoláson szembetűnő helyen és formában legyen feltüntetve, hogyan kell hőkezelni a terméket a tökéletes minőség eléréséhez.

Tekintse meg a GYORSFAGYASZTOTT CSEMEGEKUKORICA speciális tanúsítási követelményeit!

 

Pályázzon Ön is a KMÉ-védjegyre!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek