Gyorsfagyasztott zöldség Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Termékkörök Vásárlói hírek

Egész évben érezhetjük a nyár ízét a KMÉ gyorsfagyasztott csemegekukoricával

Sajnos a nyár nem tart örökké. De az ízét kiváló minőségben érezhetjük egész évben, és elég csak a mélyhűtőnkbe nyúlni.  Ugyanis ezentúl már a gyorsfagyasztott csemegekukoricával is lehet pályázni a KMÉ-védjegyre.

A magas minőséget jelentő elismerést ezúttal sem adják könnyen. Alapvető elvárás, hogy az ép, jól vágott kukoricaszemek fényes, fajtára jellemző sárga színűek legyenek. Ízben és illatban is a zsenge, főtt kukoricát kell idézniük.

Lehet édes vagy szuperédes, de nem tartalmazhat semmiféle idegen anyagot.

A KMÉ szigorúbb a megengedett minőségi eltérésekkel szemben is, mint a Magyar Élelmiszerkönyv.

A KMÉ szerint 100g gyorsfagyasztott csemegekukorica legfeljebb 8 db túlérett, ráncos szemet tartalmazhat, a Magyar Élelmiszerkönyv szerint 10-et, másodosztályú termék esetében akár 20-at is. Barnult vagy fekete szemből a KMÉ 100 grammban 1 darabot enged, a Magyar Élelmiszerkönyv 3-at.

Kötelező előírás az is, hogy a csomagoláson a fogyasztó számára megfelelően szembetűnő helyen és formában legyen feltüntetve, hogyan kell hőkezelni a terméket a tökéletes minőség eléréséhez.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek