Az olasz konyha a világ egyik legnépszerűbb és legkedveltebb konyhája. Jó, ha tudod, hogy január 17-én ünnepeljük a világnapját. Ennek örömére egy gyors tésztaételt simán összedobhatsz, pláne, hogy már többféle KMÉ-védjegyes tészta van hozzá.
A mediterrán konyha vibráló, illatos, friss és finom. Ennek titka elsősorban a sok zöldségfélének és a tenger gyümölcseinek fogyasztásában rejlik.
Az olasz előétel-választék olyan sokszínű, mint egy festő palettája: az olajos szardíniától, az olívabogyótól, a papírvékonyra szeletelt, nyers pármai sonkán át a paradicsom- és mozzarellasalátáig.
Tudtad, hogy az olaszok ezernél is többféle tésztát készítenek? Minden tésztaféleséghez más-más tésztaformára van szükség. Különböző méretű töltött raviolik, penne vagy csőtészták, spagettik különböző átmérővel. Izgalmas szószokkal, zöldségekkel, mennyei fogásokat tálalnak. Na, és ott van a pizza.
De mi a titok a finomított szénhidrátok mögött? A minőség! Nem mindegy, milyen alapanyagok kerülnek a tányérra. A tésztaféléket frissen főzik, olívaolajjal keverik, és gyakori vendég a paradicsom is. Azonban nem a nálunk ismert, tartósított sűrített paradicsom formájában, hanem friss zöldségként. A hagyományos zöldségeken túl a kelbimbó, az articsóka, a padlizsán és a gombafélék is népszerűek Olaszországban, ráadásul nyers zöldfűszereket is előszeretettel használnak.
Egy jól elkészített, igazi olasz pizzából biztosan nem kívánunk sokat enni, hiszen a minőségi, tartalmas összetevőknek köszönhetően gyorsan jól lehet lakni, ráadásul értékes tápanyagokkal.
Hát ez a közös az olasz konyhában és a KMÉ-ben! A kiváló minőség! A KMÉ-nél már számtalan tésztaféle áll rendelkezésre egy olasz fogáshoz, amit különböző KMÉ-s termékekkel még minőségibbé tehetsz.
Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!
Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!