Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek Gyümölcsszörp Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Tanúsítási Szabályzat Termékmustra

Nevezzen Ön is a Gyümölcsszörp Termékmustrára!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét megrendezi a Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjegyhez kapcsolódó Termékmustrát, ahol a szakemberek nagyító alá veszik az élelmiszeripar kiválóságait. Ha úgy érzi, terméke kimagasló minőségű, a Termékmustra kiváló alkalom arra, hogy ezt az egész országgal tudassa. A Gyümölcsszörp Termékmustrára a nevezési határidő: 2024. április 5.

Információk a nevezéssel kapcsolatban:

– A terméknek meg kell felelnie a hatályos, vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

– A Gyümölcsszörp Termékmustrán csak az alábbi gyümölcsből készült termékek szállhatnak versenybe: málna, meggy, szamóca, eper, áfonya, erdei gyümölcs, feketeribizli, pirosribizli, szeder, mangó, bodzavirággal ízesített alma alapú, narancs és citrom.

– A gyümölcsszörp jellemzően direkt préseléssel előállított gyümölcsléből készíthető, a sűrített gyümölcslé/gyümölcsvelő felhasználása sem kizárt.

– Kizárólag színező élelmiszereket, valamint az 1334/2008/EK rendelet szerinti természetes aromaanyagokat és aromakészítményeket lehet felhasználni.

– Savasság beállításához kizárólag citromlé, citromlé sűrítmény, citromsav vagy borkősav használható.

– A kész termék gyümölcstartalma szűrt gyümölcsszörp esetében legalább 50%, citrus gyümölcsszörp és rostos termék esetében legalább 35%.

– A termék vízoldható szárazanyag-tartalma legalább 35%, hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékek esetén a vízoldható szárazanyag-tartalom a felhasznált gyümölcs alapanyag cukortartalmának megfelelő.

– Tartósítás kizárólag hőkezeléssel történhet továbbá csak üveg csomagolóanyag használható.

A gyümölcsszörp speciális tanúsítási követelményeit a KMÉ vállalkozói honlapján ismerheti meg.

A nevezéssel kapcsolatban minden további információ elérhető a Nébih honlapján, a Termékmustra nevezési oldalán.

Nincs még KMÉ-védjegyes terméke?
Pályázzon most!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek