Elkészültek a sütőtök speciális tanúsítási követelményei, ezzel megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy elnyerésére ebben a népszerű termékkörben is. A pályázók kizárólag jó áruminőséget adó Cucurbita maxima convar fajból termesztett sütőtökkel csatlakozhatnak a nemzeti minőségrendszerhez.
A KMÉ-védjegy viselésére csak olyan sütőtök lehet alkalmas, amely szerepel az Európai Unió Közös Fajtajegyzékében, illetve a Nemzeti Fajtajegyzékben, és amelyet közvetlen fogyasztásra és ipari felhasználásra is szántak.
Fontos, hogy a növény matt, szürke, rücskösödő, kemény, külső héjjal rendelkezzen, valamint fajtára jellemző alakja, állaga, íze és narancssárga húsa legyen. További elvárás a legalább 18 % ± 2% szárazanyagtartalom, valamint az édes ízt adó, legalább 10 °Bx ± 1% cukortartalom.
A termesztés integrált termesztéstechnológiával és biológiai növényvédelem mellett történjen, minimális nitrogénbevitel mellett a termésnevelés időszakában. Az elvárt KMÉ minőség biztosítása érdekében fontos a megfelelő, 10-17 °C -on történő tárolás is.
A részletes speciális tanúsítási követelmények és pályázati feltételek a KMÉ honlapján találhatók.
A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja és munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak rendelkezésre a vedjegy@elbc.hu és a +36 30/306 4238 elérhetőségeken.
pályázzon ön is a kmé-védjegyre!