Húskészítmények Legutóbbi cikkeink Termékkörök

Mitől lehet kiváló minőségű egy virsli?

Sokak számára egy kedvelt étel és a napi étkezéseik része, másoknál csak szilveszter este kerül az asztalra. De vajon sütve vagy főzve jobb elkészíteni? Ketchuppal, mustárral vagy majonézzel finomabb? Ezekre a kérdésekre könnyű válaszolni, de vajon hogyan döntsük el ilyen egyszerűen azt, hogy milyen virslit válasszunk a boltban?

Ebben segít a KMÉ-védjegy azzal, hogy megjelöli és ezzel kiemeli a vásárlók számára azokat a virsliket, amelyek a kínálatban bizonyítottan a legkiválóbb minőségűek! Nézzük meg együtt, hogy milyen főbb szempontok alapján dől el, hogy mely termékek viselhetik a védjegyet.

A KMÉ-védjegy szemében mitől kiváló minőségű egy virsli?

A terméknek meg kell felelnie a kötelező előírásokon túl az alábbi követelményeknek is:

– A késztermékre vonatkozóan a jelölés szempontjából a hústartalom legalább 60% kell, hogy legyen.
– A csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) nem használható fel.

Ezen túlmenően, a pályázónak több minőségi, élelmiszerbiztonsági, önellenőrzési és fenntarthatósági kritériumnak is eleget kell tennie. A meghatározott feltételekből, ő válaszhatja ki, hogy az egyes termék kapcsán melyeket szeretné vállalni. Szerepel benne például a termék gyártási tételenkénti teljes körű (érzékszervi, fizikai-kémiai és mikrobiológiai) üzemi önellenőrzése, fenntartható gazdálkodási inputok/technológiai módszerek alkalmazása vagy a GMO-mentes termelésben felhasználható takarmányok etetése.

Készítse el ezt az egyszerű körözöttet! A receptért kattintson!

NE ÉRJE BE KEVESEBBEL!

Ha egy termék elnyeri a KMÉ-védjegy használati jogát, tehát igazolja, hogy élelmiszerbiztonsági és -minőségi paraméterek, érzékszervi tulajdonságok, valamint csomagolás tekintetében ugyancsak átlagon felüli, esetleg még plusz vállalást is tesz, akkor egyértelműen azt bizonyítja, hogy a termék kiválóbb a piacon elérhető átlagos virslikhez képest.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek