Újabb védjegyes termékkel gazdagodott a nyíregyházi VELA Kft. A vállalkozás által készített vajaskifli mellett ezután az 500 grammos, vajjal készült, édes foszlós kalács is jogosult a KMÉ-védjegy viselésére. Nézzük, mitől kiváló minőségű a VELA-féle termék!
Amint azt a Magyar Élelmiszerkönyv is szabályozza, csak az a termék viselheti nevében a „vajas” jelzőt, amely kizárólag tiszta vajból származó vajzsírt tartalmaz. Ennek megfelelően a KMÉ-védjegyes foszlós kalács aroma- és adalékanyagmentes.
Az édes kalácsok esetében követelmény, hogy a termék a felhasznált lisztmennyiséghez számítva csupán 1%-ban tartalmazhat étkezési sót, vajat pedig legalább 11%-ban kell tartalmaznia. Az új védjegyes termék esetében természetesen ezek a követelmények is teljesülnek.
A kalács kizárólagos összetevői a búzafinomliszt (BL 55 típusú́ liszt), sütőélesztő, étkezési só, 2,8 % zsírtartalmú tej (vagy zsíros tejpor), vaj, cukor, teljes tojás (vagy teljes tojáslé, tojáspor) és az ivóvíz. Előkészítését tekintve tésztakészítéssel, fonással, csavarással alakított, sütőformába helyezett, felületén teljes tojással megkent, lazítással, majd sütéssel előállított termék.
Az új védjegyes termékekről a védjegykeresőben talál részletes információkat.
pályázzon ön is a kmé-védjegyre!