Szakmai hírek

Megérkezett a következő pályázható termékkör, a füstölt baconszalonna!

Nem kell tovább várni, mától bárki kedvenc baconszalonnája is KMÉ-védjegyessé válhat! Számos termékkategóriában már nyitott a pályázás, az alapanyagoktól kezdve a feldolgozott termékekig. A bővülés folyamatos, ezért érdemes nyomon követni a pályázható termékek körét!

Milyen baconszalonnával lehet pályázni?

KMÉ-védjegyet csak olyan nyers, előfőzött vagy főtt (darabolt, szeletelt, kockázott, csíkozott) termék kaphatja meg, amelynek az előállítása során kizárólag az alábbi összetevőket használták fel:

– császárszalonna

– víz

– só

– dextróz

– fűszerek/fűszerkivonatok

– nátrium-nitrit

– difoszfátok/trifoszfátok/polifoszfátok

– aszkorbinsav/nátrium-aszkorbát

Továbbá, a hústartalomnak legalább 90 %-ot és az összes fehérjetartalomnak legalább 13 % (m/m) -ot kell elérnie!

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a www.kme.hu weboldalon, a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

A minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőzően legalább 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Szalámi termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!

 

 

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek