Szabályzatok, követelmények

A KMÉ-védjegyhez és a KMÉ arany fokozathoz tartozó védjegyszabályzatok, a tanúsító szabályzat, illetve a termékkörökhöz tartozó speciális tanúsítási követelmények innen érhetőek el.

Védjegyszabályzatok

 

Tanúsítási szabályzat

 

Speciális tanúsítási követelmények

Minden pályázható termékkörre elkészítettük az ún. Speciális tanúsítási követelményeket, vagy más néven termékleírásokat. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minden pályázott termék előállítója, forgalmazója nyilatkozzon arról, hogy terméke mitől kiválóbb, mint a piacon lévő egyéb társa.

Követelmények termékkategóriánkét:

 Tej, tejtermékek

 

Friss húsok

 

Húskészítmények

 

Tojás

 

A terméknek három szempontot figyelembe véve kell többet nyújtania, mint a jogszabályi előírás. Ha szempontonként minimum egy pontnak meg tud felelni a termék és előállítója, már jó eséllyel pályázhat a KMÉ-re!

Terméktulajdonság

  • A termék valamely tulajdonságában legyen kiválóbb.

 

Az előállítás folyamata, technológiája

Az előállítás folyamatában tegyen olyan vállalást a pályázó, amellyel például

  • a gyártási folyamata ellenőrzöttebb, vagy
  • az állattartásra kiemelt figyelmet fordítanak, vagy
  • az alapanyagra helyeznek nagyobb hangsúlyt az egyébként előírtnál, vagy
  • valamilyen fogyasztóbarát csomagolást használnak.

 

Fenntarthatóság, környezetbarát alkalmazások használata

  • Jelölje, hogy milyen környezetvédelmi szempontokat teljesít.

Lássunk egy példát!

Ha a tejfölöm 25%-os zsírtartalmú, és vállalom, hogy kiemelten magas higiéniai követelményeket támasztok a termékem előállítási folyamata során, valamint az előállító üzemem megújuló energiaforrásból nyeri energiájának egy részét, akkor ezzel a 3 kritériummal objektíven igazolható, hogy a vásárlóhoz kerülő termékem kiválóbb, mint a piacon lévő többi tejföl.

Fontos, hogy a pályázók megnevezhetnek egyéb, a felsorolásban nem jelölt szempontot is, ha megfelelően alátámasztva igazolják a kiválóságot.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek