Nem kell tovább várni, mától bárki kedvenc baconszalonnája is KMÉ-védjegyessé válhat! Számos termékkategóriában már nyitott a pályázás, az alapanyagoktól kezdve a feldolgozott termékekig. A bővülés folyamatos, ezért érdemes nyomon követni a pályázható termékek körét!
Milyen baconszalonnával lehet pályázni?
KMÉ-védjegyet csak olyan nyers, előfőzött vagy főtt (darabolt, szeletelt, kockázott, csíkozott) termék kaphatja meg, amelynek az előállítása során kizárólag az alábbi összetevőket használták fel:
– császárszalonna
– víz
– só
– dextróz
– fűszerek/fűszerkivonatok
– nátrium-nitrit
– difoszfátok/trifoszfátok/polifoszfátok
– aszkorbinsav/nátrium-aszkorbát
Továbbá, a hústartalomnak legalább 90 %-ot és az összes fehérjetartalomnak legalább 13 % (m/m) -ot kell elérnie!
Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.
Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?
A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a www.kme.hu weboldalon, a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.
Meddig lehet pályázni?
A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.
A minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőzően legalább 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.
A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.
Szalámi termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!