A hazai élelmiszeriparban újabb lehetőség nyílik a kiemelkedő minőséget képviselő gyártók számára, hiszen a hőkezeléssel tartósított morzsolt csemegekukorica immár pályázhat a rangos Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyre.
A KMÉ-védjegyre pályázó hőkezeléssel tartósított morzsolt csemegekukorica kizárólag friss, tejes érésű étkezési kukoricából készülhet. A fajtakeveredés nem megengedett egy adott tételen belül, így biztosítható a folyamatos állandó minőség. Fontos, hogy a feldolgozásra kerülő csemegekukorica nedvességtartalma 74–79% között legyen.
A hőkezeléssel tartósított morzsolt csemegekukoricának meg kell felelnie az alábbi, késztermékre vonatkozó kritériumoknak:
- Elszíneződött szemek (barna): legfeljebb 0,5% (m/m).
- Roncsolt vagy léha szemek: legfeljebb 5% (m/m).
- Kukoricanövényből származó egyéb növényi részek: legfeljebb 0,2%.
- Torzsával kitépett szemek: legfeljebb 1,0% (m/m).
- Hozzáadott cukor: Nem tartalmazhat hozzáadott cukrot, ami növeli a termék természetességét.
- Csomagolóanyag: Kizárólag fém- vagy üvegcsomagolás használható, amely biztosítja a tartósságot és a minőségi megjelenést.
A védjegy előnyei a gyártók számára
A KMÉ-védjegy megszerzése jelentős piaci előnyt jelenthet a termelőknek és gyártóknak:
- A védjegy biztosíték a vásárlók számára, hogy a termék valóban kiemelkedő minőséget képvisel.
- A védjegy segít kitűnni a piacon, és elősegíti a magasabb kategóriába történő pozicionálást.
- A pályázati folyamat során a KMÉ munkatársai biztosítják a szükséges iránymutatást és támogatást a gyártók számára.
Ismerje meg a hőkezeléssel tartósított morzsolt csemegekukorica speciális tanúsítási követelményeit és pályázzon Ön is a KMÉ-védjegyre!
Iratkozzon fel vállalkozói hírlevelünkre ,
hogy élen járhasson a minőségi élelmiszerek piacán.
Maradjunk kapcsolatba!