Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek Friss Húsok Helyi termék Szakmai hírek Tojás Védjegyes termékek Zöldség-gyümölcs

Már csak egy hétig lehet pályázni az uniós támogatásra

Egy hetük maradt a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez csatlakozó mezőgazdasági termelőknek, hogy igényeljék a tevékenységüket megkönnyítő uniós támogatást. A kérelem beadásának határideje 2023. augusztus 31. A tét évente akár 1000 eurónak megfelelő, vissza nem térítendő támogatás öt éven keresztül.

A támogatásra Magyarországon azok a mezőgazdasági termelők (pl. paprikatermesztők, állattartók, tojástermelők) pályázhatnak, akik 5 éven belül csatlakoztak a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) nemzeti minőségrendszerhez. Esetükben az aláírt, érvényes védjegyhasználati szerződés részvételi feltétel.

Ezenkívül a pályázati lehetőség azok előtt is nyitva áll, akik most kívánnak csatlakozni a KMÉ-hez. Ebben az esetben az uniós támogatás igénylésének előfeltétele a már benyújtott KMÉ-pályázat. A csatlakozási folyamat elindításáról a Védjegyiroda állít ki igazoló dokumentumot, amit a támogatási kérelemhez mellékelni kell.

Az igényléssel kapcsolatban minden további tudnivalót összefoglaltunk a KMÉ honlap vállalkozói felületén.

Nincs még KMÉ-védjegyes terméke?

Ismerje meg a pályázható termékköröket és pályázzon most!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek