Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

Konyhai túlélő tippek a KMÉ-től

„Kicsit megégett. Nem baj, pont így szeretem.” Sokak számára ismerős ez a mondat. De vajon árt-e az egészségnek, ha megesszük az odakozmált pirítóst vagy a túlpirult burgonyát? A KMÉ hozott néhány tippet, hogyan élhetjük túl a karácsony előtti napokat a konyhában.

Amikor egyszerre több ételt készítünk, óhatatlanul is előfordul, hogy elfeledkezünk az egyikről és az kicsit odaég. Ez karácsonykor különösen aktuális, amikor a háziasszonyok napokat töltenek a konyhában.

Nos, az odakozmált ételek valójában nem csupán a szenes mellékíz miatt jelentenek gondot, Sok odaégett ételben – különösen a kenyérfélékben – jelen van egy akrilamid elnevezésű szerves vegyület, amely rákkeltő vegyület, a koncentrációja annál magasabb lesz, minél inkább odaég az adott étel.

Azonban a kulcs a mértékletesség. A szenesre égett élelmiszereket dobjuk ki, de ha csak jobban megpirult, akkor valószínűleg nem lesz ártalmas a szervezetünknek.

KMÉ-tippek:

A mennyiség helyett a minőségre figyeljünk. Attól még nem lett egy karácsony sem kevésbé boldog, ha csak egyféle sütemény készült. Vagy ha nem volt háromféle főétel. Törekedjünk inkább arra, a lehető legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel.

Vannak bizonyos ételek, sütemények, amiknek jót tesz, ha kicsit „állnak”. A linzer vagy a bejgli például nyugodtan pihenhet pár napot. A töltött káposztának sem kell aznapinak lennie. Ha többfélét főzünk, tervezzük meg a lépéseket és osszuk el napokra, így nem kell kapkodnunk.

 

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek