Szakmai hírek

KMÉ a boltok polcain

Értékteremtő minőségrendszer

A Kiváló Minőségű Élelmiszer egy olyan új, hazai védjegyrendszer, mely mögött egy egyedülállóan komplex vizsgálati rendszer áll.

Tartsuk szem előtt a KMÉ-védjegyet!

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a vásárlók hiteles forrásra alapozva, egyszerűen kiválaszthatják a piaci kínálatból azokat a termékeket, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak. Ennek köszönhetően biztosak lehetnek abban, hogy minőségi élelmiszer mellett teszik le a voksukat.

Az előállítók és a márkatulajdonosok számára pedig a védjegy egy tökéletes lehetőséget ad arra, hogy a kiváló minőségű termékük kiemelkedjen a kínálatból.

Ki pályázhat?

A KMÉ-re jelenleg olyan termékkel lehet pályázni, amely termékleírása már elkészült.

A védjegy elnyeréséhez a pályázónak és termékének az általános jogszabályi előírásokon túl további KMÉ-re vonatkozó szabályoknak is meg kell felelnie. Igazolnia kell, hogy a terméke kiválóbb a kínálat egyéb termékeitől, és azt is, hogy az általa előállított élelmiszer érdemes a magasabb minőséget jelképező védjegy viselésére.

A pályázat menetéről és feltételeiről részletesebb információk ITT elérhetőek.

A minőség fokmérője

Mostanra a termékek előállítói, forgalmazói tizennégy kategóriában pályázhatnak a védjegyre: nyers tej, fogyasztói tej, joghurt, kefir, tejföl, túró, vaj, tejszín és trappista sajt, friss sertéshús, érlelt kolbász, szalámi, virsli és párizsi.

A lista folyamatosan bővül!

A védjegyrendszerben megállás nélkül zajlik a pályázható termékkategóriák bővítése. Ezáltal lehetőséget teremtve arra, hogy minél több ágazat terméke viselhesse a KMÉ tanúsító védjegyet.

A bővítés menetét, valamint az új termékkategóriák körét az élelmiszeripar véleményét is figyelembe véve alakítják ki.

2021-ben is tovább bővítik a palettát!

Hamarosan elérhető lesz még több termékkörre a pályázati lehetőség a friss húsok kategóriában is. Érdemes folyamatosan figyelemmel követni a weboldalt, hogy elsőként értesüljenek a bővítésekről!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek