Értékteremtő minőségrendszer
A Kiváló Minőségű Élelmiszer egy olyan új, hazai védjegyrendszer, mely mögött egy egyedülállóan komplex vizsgálati rendszer áll.
Tartsuk szem előtt a KMÉ-védjegyet!
Az egyik legnagyobb előnye, hogy a vásárlók hiteles forrásra alapozva, egyszerűen kiválaszthatják a piaci kínálatból azokat a termékeket, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak. Ennek köszönhetően biztosak lehetnek abban, hogy minőségi élelmiszer mellett teszik le a voksukat.
Az előállítók és a márkatulajdonosok számára pedig a védjegy egy tökéletes lehetőséget ad arra, hogy a kiváló minőségű termékük kiemelkedjen a kínálatból.
Ki pályázhat?
A KMÉ-re jelenleg olyan termékkel lehet pályázni, amely termékleírása már elkészült.
A védjegy elnyeréséhez a pályázónak és termékének az általános jogszabályi előírásokon túl további KMÉ-re vonatkozó szabályoknak is meg kell felelnie. Igazolnia kell, hogy a terméke kiválóbb a kínálat egyéb termékeitől, és azt is, hogy az általa előállított élelmiszer érdemes a magasabb minőséget jelképező védjegy viselésére.
A pályázat menetéről és feltételeiről részletesebb információk ITT elérhetőek.
A minőség fokmérője
Mostanra a termékek előállítói, forgalmazói tizennégy kategóriában pályázhatnak a védjegyre: nyers tej, fogyasztói tej, joghurt, kefir, tejföl, túró, vaj, tejszín és trappista sajt, friss sertéshús, érlelt kolbász, szalámi, virsli és párizsi.
A lista folyamatosan bővül!
A védjegyrendszerben megállás nélkül zajlik a pályázható termékkategóriák bővítése. Ezáltal lehetőséget teremtve arra, hogy minél több ágazat terméke viselhesse a KMÉ tanúsító védjegyet.
A bővítés menetét, valamint az új termékkategóriák körét az élelmiszeripar véleményét is figyelembe véve alakítják ki.
2021-ben is tovább bővítik a palettát!
Hamarosan elérhető lesz még több termékkörre a pályázati lehetőség a friss húsok kategóriában is. Érdemes folyamatosan figyelemmel követni a weboldalt, hogy elsőként értesüljenek a bővítésekről!