Szakmai hírek

Kiváló minőség a tojásporok között is!

Újabb termékkörben érhető el KMÉ-védjegy!

Számos termékkategóriában már lehet pályázni, az alapanyagoktól kezdve a feldolgozott termékekig. A bővülés folyamatos, ezért érdemes nyomon követni a pályázható termékek körét!

Milyen tojásporral lehet pályázni?

KMÉ-védjegyet csak olyan teljes tojáspor, fehérje tojáspor vagy sárgája tojáspor (a továbbiakban: tojáspor) viselhet, amelyet engedélyezett létesítményben állítottak elő. Az ott végzett vizsgálattal emberi fogyasztásra közvetlenül alkalmasnak minősített és A osztályba sorolt tojás feldolgozásából származhat.

Elnyerésére a tyúk (Gallus gallus) madárfaj tojásainak, illetve a tojások különböző alkotórészeinek vagy a tojások keverékeinek feldolgozásából származó, a héj eltávolítása után nyert tojásléből homogénezés, pasztőrözés és porlasztva szárítás útján előállított tojásporral lehet pályázni.

A tojáspor előállításához felhasznált tojás olyan telepről származhat, ahol a termelő az étkezési tojást termelő tyúk termelésben tartási ideje alatt, évente egy alkalommal ellenőrizteti az általa felhasznált tojó keveréktakarmány deoxinivalenol tartalmát, valamint a tyúkállomány itatásához az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet előírásainak megfelelő minőségű vizet használ. Az állatok itatóvízét évente egyszer akkreditált laboratóriumban vizsgálnia kell.

A kötelező előírások mellett teljesülnie kell a választható elem kategóriákban felsorolt pontok közül is legalább egy-egynek.

Mire szükséges odafigyelni?

KMÉ-védjeggyel nem hozható forgalomba a tojáspor, ha

– a tojás olyan tojástermelő telepről származik, amely bármely okból állategészségügyi korlátozás alatt áll,
– ha a tojás szülőpár telepről származik,
– ha repedt, törött tojásból állították elő,
– ha a forgalomba hozatal előtt önellenőrzés keretében a tojáspor tételből vett mintát Salmonella jelenlétére irányuló mikrobiológiai vizsgálatnak vetették alá és az pozitívnak bizonyult.

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

„Műhelytitok”, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Tojás termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek