Szakmai hírek

A száraztészta termékkör is megnyílt a pályázók számára!

Újabb népszerű termékkör esetében vált elérhetővé a KMÉ-védjegy!

A pályázati lehetőségek folyamatosan bővülnek. A piaci igényeket is figyelembe véve, fontos számunkra, hogy elősegítsük a vásárlók tudatos élelmiszer választását. A védjegy egyik nagy előnye, hogy segíti a vásárlót, hogy azokat a valóban jó minőségű élelmiszereket emelje le a boltok polcairól, amellyel a fenntarthatóságot is szem előtt tartja.

Milyen termékkel lehet pályázni?

Olyan száraztészta elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a termék a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó előírásain túl megfelel a Speciális tanúsítási követelményekben leírtaknak.

A kötelező előírások mellett teljesülnie kell a választható elem kategóriákban felsorolt pontok közül is legalább egy-egynek.

Mire szükséges odafigyelni?

Egyéb követelmények mellett, az alapanyagok tekintetében a gyártáshoz csak speciális tésztaliszt lehet felhasználva: aestivum búzából készült termék esetében tésztaipari búzaliszt (BTL-50) és durum búzából készült termék esetén tésztaipari durumbúzadara (DTD). Tojásos termék esetében kizárólag feldolgozatlan, frissen feltört tojás (max. 18 órával a felhasználás előtt letörve) használható.

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Tojás termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek